Volvorijders hebben de smerigste auto-interieurs

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 om 21:11

Volvorijders hebben de smerigste auto-interieurs

Zouden er eigenlijk mannen in witte pakken langs moeten komen om jouw auto-interieur schoon te kunnen krijgen? Of is het interieur van jouw auto sterieler dan een operatiezaal? Behoor je tot de eerste groep, dan val je waarschijnlijk onder de Volvo-rijders.

Uit onderzoek van het Britse Zuto Car Finance blijkt namelijk dat Volvo-rijders de goorste auto’s ooit hebben. De onderzoekers hielden een enquête onder 2000 mensen. Een derde van de Volvo-rijders onder de respondenten gaf aan dat ze hun auto pas na zes tot twaalf maanden een keertje stofzuigers.

Honbah!

Honda-rijders pakken een steady tweede plek. Een kwart van hen maakt het interieur van hun auto na ruim zes maanden pas schoon. De derde plek wordt gedeeld door Hyundai- en Citroën-rijders. Twintig procent van hen laat de smerigheid zeker een een half jaartje op zijn beloop.

44 procent van de verplaatsers van totale viezigheid geeft schoorvoetend toe zich ooit te hebben geschaamd voor de troep in de auto. En terecht. Klaarblijkelijk was het voor Volvo-rijders niet genoeg om hun schoonmaakgedrag in positieve zin bij te stellen.

Schmetvrees

Overigens zijn rijders van Duitse premium merken het netst op hun wagen. Mercedes-rijders zijn by far de netste. 21 procent van hen maakt de auto wekelijks schoon. BMW- en Audi-rijders volgen de Mercedes-rijder op de voet. Over die laatste gesproken: tien procent van de Audi-rijders heeft weleens dierenkots in het interieur gehad. Bah bah.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.