Ook chiptekort raakt Volvo

Volvo voert een tijdelijke productiestop door in haar Europese fabrieken. Dit betekent dat er in Zweden noch België momenteel auto’s van de band rollen.

Lees meer »

Volvo presenteert nieuwe, elektrische C40 Recharge

De toekomst van Volvo Cars is elektrisch en de C40 Recharge is de nieuwste uiting van toewijding aan een emissievrije toekomst. Het nieuwe model is gebaseerd op het CMA-platform en de eerste Volvo ooit die uitsluitend is ontworpen voor volledig elektrische aandrijving. De C40 Recharge biedt alle voordelen van een SUV, maar met een lager en slanker ontwerp.

Lees meer »

Volvo 480: van gedrocht tot parel

Het is wellicht de mooiste auto die ik nooit zelf heb gehad die van de band uit Born kwam rollen; de 480. De meningen over de 480 lopen ver uiteen. You hate it or you love it. Ik had er eigenlijk nooit echt iets mee, maar zeker niets tegen. Ik begon mijn Volvo carrière in een 440, de gezinseditie van de 480, die van binnen tot aan de achterbank redelijke overeenkomsten vertoonde met de coupé. Dat was in het jaar 2000 en toen al stond de 400 serie bekend om zijn gevoelige plekjes voor roest. Bij een 480 kreeg je een zakje goudvissen cadeau, die konden rondzwemmen in de achterlichten of in de kuip voor het reservewiel. Althans dat waren de spookverhalen die rondgingen op het toen nog redelijk nieuwe onontwikkelde wereld wijde web.

Lees meer »

Volvo Klassieker Vereniging brengt eerbetoon aan ernstig zieke Peter

Zichtbaar geëmotioneerd zag Peter zondagmiddag hoe zijn vrienden van de Volvo Klassiekers Vereniging hem een laatste groet brachten. Ruim dertig oldtimers reden in defilé door de straat, waar de ernstig zieke Peter voor zijn huis straalde van geluk en zijn kenmerkende snor in de plooi draaide voor een foto. Het was één van de mooiste dagen van zijn leven, liet zoon Stefan na afloop weten.

Lees meer »

Volvo en Geely overwegen fusie

Een fusie zou van beide fabrikanten een “sterke mondiale groep” maken en de “financiële en technologische synergie effecten tussen de 2 bedrijven versnellen”, zo valt in een verklaring te lezen. Li Shufu, de bestuursvoorzitter van de Geely Holding Group, benadrukt dat “het concurrentie element en de zelfstandigheid” van de verschillende merken behouden zullen blijven. De combinatie zou een waarde van rond de 30 miljard dollar kunnen hebben, zo schatten analisten in.

Lees meer »